Mag ik een zijdeglanzende muurverf overschilderen met een matte muurverf?
Het antwoord daarop is ja, maar de muur dient eerst wel grondig ontvet te worden met ammoniakwater en lichtjes te worden opgeschuurd.
Mag ik gebeitst hout schilderen?
Voor u gebeitst hout gaat schilderen raden wij u aan om deze eerste te ontvetten met synthetische thinner, op te schuren met korrel P240 en te ontstoffen. Dan brengt U best eerst een laag Dulux Primer Hout & MDF aan alvorens af te werken.
Mag ik gevernist hout schilderen?
Wij raden af om gevernist hout te overschilderen omdat deze dikwijls een te harde film vormt waardoor hechtingsproblemen kunnen optreden. Best is dus om de vernis eerst te verwijderen. De eenvoudigste manier om vernis te verwijderen is het gebruik van Polyfilla Super Afbijt, een afbijtmiddel dat snel verschillende lagen verf of vernis verwijdert. Dan brengt u op het kale hout Dulux Primer Hout & MDF aan, gevolgd door de gewenste afwerking.
Kan ik afgeschafte kleuren van Dulux nog verkrijgen?
Informeer u hierover in het winkelpunt.
In de badkamer of keuken hangt geregeld veel damp. Welke verf zou u aanraden voor een langblijvend resultaat?
Dulux Keuken & Badkamer bezit een formule die uitstekend bestand is tegen vocht en damp en is dus heel geschikt voor ruimtes onderhevig aan vocht en damp. Deze verf is gemakkelijk te reinigen en is bestand tegen zware condensatie. Dulux Keuken en Badkamer is ook beschikbaar in meer dan 1200 kleuren in de Dulux mengmachine, zo kunt u de perfecte kleur kiezen.
Waarmee kan ik MDF schilderen?
Op MDF moet eerst Dulux Hout & MDF Primer worden aangebracht, alvorens af te werken.
Wat is het verschil tussen mat en een zijdeglans muurverf?
Matte verf maskeert oneffenheden in de ondergrond en geeft een warmer effect. Een zijdeglanzende muurverf is dan weer makkelijk afwasbaar en kan tegen een stootje.
Welke verf kies ik voor de woonruimte (zithoek, slaapkamer, woonkamer, hal)?
Kies een matte muurverf voor plafonds en voor niet kwetsbare muren in zitruimtes, woonkamers en slaapkamers. In ruimtes voor intens gebruik, zoals een traphal en een woonkamer, geniet een zijdeglanzende muurverf de voorkeur.
Kan een verf op waterbasis over een alkydverf (op solventbasis) en omgekeerd?
Binnen kunnen beide mits een goede voorbereiding (ontvetten, opschuren en ontstoffen). Buiten is het op hout af te raden een solventgedragen lak over een watergedragen lak aan te brengen. Een alkydlak harder is dan een watergedragen lak, waardoor men het risico loopt dat deze alkydlak barsten gaat vertonen.
Welke verf gebruik ik voor een radiator?
Breng een grondlaag aan die speciaal geschikt is voor het metaal van radiator. Werk bij voorkeur af met een watergedragen lak. Een solventgedragen alkydlak kan ook, maar kan voor geurhinder zorgen.